Какъв човек би извършил подобно зверство? Този въпрос вероятно си задават много хора, научавайки за жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова, която оставя без майка 7-годишната й дъщеря.
Адвокат Марин Марковски смята, че това е човек, който е с два крака, но е много въпросително дали е човешко същество. Начинът на изнасилването и убийството е почти демонстративен.

За подобно престъпление се изисква голяма физическа сила. Адвокатът изключва възможността убийството да има връзка с журналистическата професия на жертвата, въпреки че последното предаване, водено от Виктория Маринова, е за корупционен скандал.

Рибарите от Русе твърдят, че по крайбрежната алея има много аутсайдери, клошари и наркомани.
Един от най-добрите криминалисти у нас Ботьо Ботев смята, че версията професията на Виктория да е причина за смъртта й, е нищожна. Същото мнение споделиха и близките й.

Според Ботев малко е вероятно нападателят й да е от нейното обкръжение.
Най-вероятно става въпрос за инцидентно, непланирано престъпление.
Близки и колеги на Виктория Маринова не смятат, че мотивът за убийството й е свързан с работата й. По думите й тя никога не се занимавал с разследваща журналистика.

Двама авторитетни и с дългогодишен опит криминални журналисти – Богдана Лазарова и Стефан Ташев, смятат, че убийството не е свързано с професията, не бива прибързано да се правят квалификации, защото така олеква журналистическата професия.

За 30 години жестоко зле бе убита вярата на българите в институциите – МВР, прокуратура, съд…Каквато и да е истината, винаги ще има съмнения!

Стефан Северин

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;