10 октомври 2018-Нюз Фронт.

В социалната мрежа Facebook писмо на момиченце от Донецк, което разказва трагичната история на смъртта на семейството си заради военните действия в Донбас, разплака потребителите в мрежата.

В писмото, момиченцете се обръща към световната общност и лидерите, като ги моли да спрат кръвопролитията.

От теккстта на момиченцето:

» Уважаемо световно общество, лидери на световни държави! Пише ви ученичка от 10 «Б» клас Юлия Ткачева. Искам войната в моя град Донецк да спре!

Аз съм на 15 години.

В началото на войната през 2014 година загина един от братята ми, който работеше на летището. Загина докато се връща вкъщи. По време на войната останах сама и на 13 гоидини погребах мама…

През 2015 година, когато мама още беше жива, тя преживя бомбардировките в Донецк и като по чудо остана жива тогава. Аз, баба, дядо, чичо, сестра ми и леля Ала бяхме на вилата  тогава. Лягахме на земята, чичо скочи в кладенеца, а дядо ме прикриваше с тялото си от обстрелите.

Заради войната изгубих семейството си..не искам повече да губя скъпи хора, не искам повече да се страхувам да излизам от вкъщи.

През 2015 пред очите ми беше убита жена с бебе, а когато чичо и дядо ходиха за храна, аз и баба чакахме на вилата, и се молихме, само да си дойдат живи.

Помня как ходих на училище по време на бомбите..

Страх ме беше не за мен, а за баба и дядо, за мама..Моля ви, помогнете да спре войната…Сега от цялото ми семейство, жива остана само баба…

И вече губим не само хора..губим надежда за щастие! Помогнете моля ви! Помогнете да се спрат кръвопролитията и убийствата!

 

#ДНР #Донбасс #Новороссия #Донецк

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;