Израелският полотолог Яков Кедми в ефира на руската телевизия заяви, че САЩ и техните съратници се опитват да припишат на Русия тези престъпления, за които са виновни самите те.

Запад начал новую охоту на ведьм: Кедми уличил США в неожиданных провокациях

В ефира на програмата «Вечер с Владимир Салавьов» по канал «Русия 1» израелският политолог Яков Кедми сподели за писмото, което миналата седмица бе публикувано в научното списание Science.

В него се казва, че в САЩ по заповед на Министерството на отбраната се провеждат изпитания, които могат да доведат до разработката на биологично оръжие.

Той обясни, че това много прилича на информацията, която са получили от Грузия.

«За това, че за първи път биологично оръжие е използвано от САЩ, забравиха всички. Това беше страната, която за първи път използва биологично оръже срещу Виетнам, Лаос, Камбоджа. 

На Запад има такава традиция: това е лов на вещици и кървава клевета. Тези способи и днес се прилагат от Запада в пълна сила», заяви Кедми.

Запад начал новую охоту на ведьм: Кедми уличил США в неожиданных провокациях

Той посочи още, че именно САЩ повече от всички други държави в света се занимават с компютърни взломове и радиоелектронно разузнаване.

А в различните хакерски атаки и уж за «намесата в изборите» САЩ обвиняват Русия.

«Това в САЩ е поставено на високо ниво. Те подслушват всички, дори съюзниците си. Дори фрау Меркел», сказа експертът.

Кедми добави, че кампанията, която е в ход в САЩ, има две цели — да се избие от съзнанието това, което се е случило в миналото. Той посочи, че най-често крадецът е този, който най-силно крещи «дръжте крадеца».

 «Когато започнаха спектаклите с химическото оръжие в Сирия, не всички разбираха накъде е насочено всичко това. Но когато към него се добави и евтиният спектакъл от Англия — на всички им стана ясно», отбеляза гостът на програмата.

Той увери, че с всички тези «шпионски игри» е започнала третата част на програмата.

Западът се опитва да представи Русия като страна, която уж не се намира в цивилизовано общество.

На този етап опитите не са особено успешни, завърши Кедми.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;