9 октомври 2018-Нюз Фронт.

Жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе, което разтърси цялата страна, привлече вниманието на световните медии. Настоява се за провеждане и на международно разследване.

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Дуня Миятович заяви, че това е четвърто поредно убийство на журналист на територията на ЕС.

 

Булвално преди минути излезе информация, че има задържан по подозрение в убийството на Виктория. Информацията все още не е официално потвърдена, но според дани, става въпрос за лице от ръмънски произход.

Задържания е отведен на разпит. Всички спекулации, че убиецът е задържан не отговорят на истината. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в момента пътува към Русе, очаква се да бъде направен официален коментар.

 

Припомняме, че вчера, 8 октомври вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор на България Сотир Цацаров дадоха извънреден брифинг в Русе.

Експерти и психолози от Института по психология към МВР вече работят по изготвяне на психопрофил на извършителя на бруталното убийство.

Очаквайте информация по темата в развитие.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;