9 октомври 2018-Нюз Фронт.

На военния склад в Черниговска област, Украйна където се съхраняват запаси от ракети

9М38 за зенитно-ракетен комплекс«Бук», абсолютно «случайно» изгоряха днес заедно със съпроводителната документация. Това беше съобщено днес от официалният представител на Въоръжените сили на ДНР Даниил Безсонов по време на брифинг.

 

 

Даниил Безсонов подчерта, че пожарът в украинския склад се е случил именно в момент, когато световната общност е поискала от Украйна данни за ракетите ЗРК «Бук», които са на въоръжение в ВСУ, за пълноценното и обективно разследване на смъртта на 298 души по време на крушението на пасажирския авиолайнер в небето над Донбас.

«Бих искал отделно да отбележа, че складирането на ракети от 9М38 от ракетна система» Бук «и цялата придружаваща и техническа документация към тях са съхранявани в този склад», каза Безсонов.

«Бих искал да отбележа, че миналата седмица местонахождението на шестия арсенал бе посетено от група чуждестранни офицери, сред които бяха високопоставени представители на НАТО».

 

 

Припомняме, че трагедията се случи на 17 юли 2014 година. В резултат на авиокрушението загинаха 298 души.

Трагедията е би могла да бъде избегната, ако властите на Киев се бяха сетили да затворят въздушното пространство над региона, над който тогава се водят активно бойни действия.

Въпреки това дори Западът не обърна внимание на този факт, а самата авиокатастрфа се превърна в друг инструмент за натиск върху Москва.

Руското Министерство на Отбраната публикува неопровержими доказателства, според които ракетата, която се е ударила в самолета, е била изстреляна от ВСУ.

 

И след представените доказателства, внезапно избухва пожар, който заличава и останалите «Бук»-ове и документацията към тях.

Случайност?

 

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;