Приятели на убитата телевизионна водеща Виктория Маринова ще претърсват отново мястото на престъплението. Те не са доволни от действията на разследващите. Това съобщава Bnews.

Тялото на 30-годишната жена беше открито в събота – 6 октомври, на алея край Дунав. Тя е била убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

Издирването на убиеца продължава, все още няма заподозрян. Разследващите съобщиха, че работят по няколко версии.

Почти всеки ден Виктория Маринова е бягала край Дунав. Не е вярна информацията, че се е готвила за кроса в резервата „Сребърна”, каза пред bTV организаторът на спортното събитие Велизар Тошев.

Той организира тази вечер от 18:15 ч. крос в памет на Виктория – по пътя, който тя обичайно е изминавала. Нека отнемем част от стреса, уточни Тошев.

С водещата често са контактували майките на деца с увреждания от Русе, участвали в палатковия лагер под мотото „Системата убива”. Във „Фейсбук” Маринова има снимка с фланелка на инициативата.

Това е моята тениска, каза пред bTV Снежана Захариева от Русе. „Системата в България я уби. Надявам се органите да си свършат работата – извършителят да бъде заловен и наказан. Жените в Русе се страхуват”, каза Захариева.

Друга майка на дете с увреждане разказа, че Маринова е била много открит и всеотдаен човек, помагала е много на протестиращите майки.

Линк към мероприятието «Бягане по маршрута на Виктория» във Фейсбук.

https://www.facebook.com/events/333689140543013/

Днес от 18.15 часа до 19.15 часа.

От гранд Хотел Рига.

Ето какво пишат организаторите не мероприятието:

По повод инцидента от събота, тази седмица вместо Надбягай се! се събираме да изминем обичайния маршрут на Виктория.

— Защо ?

За да преборим заедно натрапчивите мисли, които обвземат всеки, който е бягал по този маршрут сам.

— Какъв е смисълът ?

Страхът и объркването идват от незнание или грешно такова. Ще ви споделят известни факти и обстоятелства около случая и ще отправят препоръки какво да направим занапред, за да се движим/спортуваме спокойно и свободно в обичайната градска среда.

— Как ?

Ще се подготви подписка адресирана до местните власти и отговорни институции с призив и конкретни мерки как да бъде осигурена безопасността ни, поне на местата, които се използват за спорт и отдих.

Марршрутът е дълъг 5 км и тръгва от паркинга на хотел Рига. Ще се бяга бавно, а ако групата предполага, ще се редува бягане с вървене.
Това не е тренировка. Това е колективна борба със страха и неправдата.
Отделете 40-50 минути в този ден и час да се съберем и генерираме сила и взаимна подкрепа, защото страхът и неправдата побеждават тогава, когато им се подчиним по единично.

Ще ви очаквам.
/ Препоръчително е облекло в черно или тъмен цвят/