Най-вероятно убийството на Виктория е инцидентно, а не планирано, каза по bTV Ботьо Ботев.

Според криминалиста от недалечното минало, разследвал едни от най-тежките и жестоки престъпления у нас  сексуалното насилие с фатален край в повечето случаи е съпътствано с изключителна наглост и бруталност, дори гавра.

Мотивът на посегателството е сексуален, а не грабеж, смята той.

Според него до фаталния завършек се е стигнало заради желанието на извършителя да прикрие деянието си — което вероятно ще се окаже, че не е първото му.

Криминалистът споделя, че ако са използвани максимално първите часове след престъплението, убийството на Виктория ще бъде разкрито.

Според Ботев убиецът е психопат, но малко вероятно психично болен:

«Практиката медицинска казва, че тези, които са засегнати от по-стандартните форми на психично заболяване извършват действия без да се прикриват.

А тук има умисъл, размисъл по отношение на прикриване на деянието».

Подрано съобщихме, че от Организацията на обединените нации също осъдиха убийството на българската журналистка Виктория Маринова. Това съобщи Българското национално радио.
Генералният секретар Антонио Гутериш е притеснен за убийството на Маринова и очаква заключенията на разследването, подчерта Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар.
«Има изключително смущаващо нарастване на насилието, включително сексуално, което е насочено особено срещу журналистките», добави той.
От ООН подчертават значението на свободата на печата и необходимостта журналистите да могат да изпълняват професионалните си задължения свободно и безопасно».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;