Бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс посъветва Порошенко да намери друг начин да работи с Русия, след което сравни Украйна с победената хитлеристка Германия.

«Съвременната Украйна прилича на хитлеристка Германия, която след Втората световна война беше разделена на две части, с една разлика само — Германия пребори всички прегради по пътя си към създаването на силна икономика. Украйна трябва да се концентрира върху това», заяви Райс.

Според екс-държавния секретар на САЩ, Украйна и Русия имат обща граница, която никога и никъде няма да изчезне.

«За Украйна настанаха трудни времена, но границата с Русия никъде няма да изчезне. Това следва да се помни», констатира екс-държавния секретар на САЩ.

Кондолиза Райс посъветва Киев да се съсредоточи върху въпросите, които той може да контролира и това съвсем не е интеграцията в Североатлантическия алианс НАТО, а подемът на икономиката и пълната демокрация в страната, а също борбата с корупцията, която, според Райс, въобще не се вижда в Украйна.

Екс-държавният секретар на Съединените американски щати със своето изявление разгроми военната концепция на Главнокомандващия на Украйна, давайки на президента на Украйна Петро Порошенко ясен сигнал, че Западът ще обърне внимание на Украйна в случай на наличие на антикорупционна програма, а не при наличие на курс, насочен към укрепване на отбраната на незалежната.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;