КЕВР: До края на годината цената на тока няма да се променя

До края на годината цената на тока няма да се променя. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов пред журналисти днес. Той се надява и след това да се запази цената на електрическата енергия. Това съобщи БТА.
Иван Иванов информира, че е разговарял с директора на «Булгаргаз», който е прогнозирал, че ако има повишение на цената на природния газ в края на годината, то ще е под 5 процента, което означава, че няма да се отрази на цената на топлинната и електрическата енергия. Председателят на КЕВР уточни обаче, че има много събития, които могат да се случат извън България, и да повлияят върху цената на суровия петрол, която е определяща за природния газ.
Цената на тока няма да се повиши и заради големите инвестиции, които са заложили от Електроенергийния системен оператор за изграждане, разширяване,
реконструкция и модернизация на електропреносната мрежа, защото КЕВР постепенно през годините ще коригира цените на мрежовите услуги — за достъп и пренос, добави Иванов.

Коментари:

Зареждане ...