Моник Хименез, френска общественичка, противник на антинародните реформи както в своята страна, така и в другите страни, сподели с News Front мисилети си за това, че днешна Украйна преживява културен геноцид, изразяващ се в забрана на руския език и подклажданите от запада опити да се разбие единната православна църква.

В Украйна бе приет от Върховната рада на страната законопроект за езика, водещ към забраната на езика на малцинствата, такива са руски, унгарски и румънски езици.

Говорейки конкретно за руския език, руският политолог Дмитрий Куликов по канал «Русия 1» заяви, че Киев продължава да приема расови закони, поощряван от западната общност.

«Законът за езика и закона, забраняващ руския свят в Украйна, са расови закони: Съединените американски щати признават, че гладът е геноцид, макар хората, станали жертви по расов признак да не се унищожават, а геноцидът над армените бива напълно игнориран от тях, защото тук става дума за Турция, а не за Русия», цитира думите на руския експерт Миник Хименес.

«Наистина, ако сравним този т.нар. либерален законопроект с това, което се случва в православния свят, рискуващ да се превърне в разкол с Московската патриаршия, можем да предположим, че всичко това може да доведе до геноцид над руската култура, а като следствие — до религиозен конфликт», добави Хименес.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;