Ако Русия по някакъв начин бъде заподозряна в кибератака над една от европейските столици, то Британия без да мисли ще нанесе ответен удар и ще остави без електричество руската столица. Такова гръмко изявление направи източник от службата за сигурност на кралството, предаде  The Sunday Times.

На Британия не й стигат обичайните отбранителни ресурси, за да се противопостави на «агресията на Кремъл». Чиновниците се заклеха да активизират настъпателния киберпотенциал, включително да оставят без светлина Москва.

Това решение ще предостави на Британия няколко варианнта за действие, но при условие, че «президентът на Русия Путин заповяда са руските войски или да «завземат малките острови, принадлежащи на Естония», за да провери как НАТО спазва член 5 от своя устав, или «да извърши нахлуване в Либия, за да получи контрол над нефтените резерви и да провокира нова миграционна криза в Европа», или «да използва нерегулярните части, за да извърши нападение над британската арнмия, или да създаде заплаха за новите британски самолетоносачи», пише изданието.

Тагове: ; ; ;