Американска военна техника се прехвърля през Словакия към Украйна, сигнализират граждани в социалните мрежи.

Техниката се прехвърля главно в нощните часове на денонощието, за това сигнализират граждин от Кишице, Требишов, Рознави, Лученца и други градове от Словакия.

Моторни локомотиви дърпат вагони с тежка военна техника от САЩ.

Влаковите композиции вървят със скорост около 30 километра в час, буквално стъпка по стъпка.

Влакът не се осветява целенасочено, твърдят жителите на Словакия.

Американски оръжия от Ирак пък се насочвали от Хамбург през Република Чехия, други през Австрия, Словакия и оттам отново за Украйна.

Жителите са забелязали такъв влак през септември тази година, но железопътната машина не била обозначена по никакъв начин.

Очевидци, обаче, твърдят, че американските танкове «Ейбръмс» се транспортирали на изток.

Прехвърлянато на американска техника в Европа започнало през пролетта тази година, главно пристанище за прехвърлянето на американски техника по въздуха в Европа е немският град Хамбург. Информацията била потвърдена от два поверителни германски източници.

След като се натоварвала на корабите в Хамбург американската военна техника тръгвала към Източна Европа. Маршрутите били различни, по-голяма част от военната техника тръгвала към Полша до Балтийско море.

Източници твърдят, че американските оръжия от Ирак се насочват към новият съюзник на НАТО  — Украйна.

Експерти потвърждават, че в случая не става дума за военни учения, а за прехвърляне на американска военна техника от Ирак до новия им собственик в Киев, който щял да си пребоядиса танковете в цвета на техниката на украинската армия.

Транспортирани били и американски джипове, остарели американски военни камиони и други транспортни средства на изток.

Прехвърлянето се провеждало през нощта през старнични железопътни линии, за да са извън наблюдението на пътниците. Прехвърлянето на техниката ставало след 22 часа вечерта.

Влаковете били тежки, затова се движели много бавно.

Работниците подготвяли влака за движение за около половин час, но локомотивите изпитвали големи трудности, защото техниката била изключително тежка — чувало се силно скърцане на вагоните.

Шумът привличал вниманието на местните жители, които видели във вагоните самолети и хеликоптери, пътуващи от запад на изток и североизток.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;