Секретарят на комитета по въпросите на националната сигурност и отбрана към Върховната рада на Украйна и депутат Иван Виник обясни, защо е невъзможно до се дострои ракетният крайцер «Украйна». Това той сподели за изданието «Преступности.net».
В Раде объяснили невозможность достроить ракетный крейсер «Украина»

  • «Въоръжените сили на Украйна не могат да си позволят кораб от такъв значителен клас заради неговата голяма цена. Той трябва да се довърши, за да може да се използва пълноценно, но…», заяви Виник.

  • Той отбеляза, че дори ако се намерят средства, то Украйна не може да обезпечи въоръжението на крайцера, защото няма системи за противовъздушна отбрана, наблюдение, управление на огъня, а също за поразяване на рекети собствено производство.
  • По-рано Виник сподели подробности за плана за създаването на бази в Азовско море. Според него, предполага се, че ще бъде използвана инфраструктурата на търговските пристанища за бъдещата военна база. Той добави, че плановете за разполагането на военна база вече са утвърдени от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

По-рано украинският генерал-лейтенант Василий Богдан заяви, че Киев ще стане «опонент» на Москва в Азовско море.

Тагове: ; ; ; ; ;