ДПС има полза от избори „2 в 1“ през май 2019, защото от всички останали партии ГЕРБ и ДПС са в такава форма, че да стигнат на финала като партньори. Това коментира в предаването „Преди всички“ журналистът от сайта „24 Родопи“ Илхан Андай. Това съобщи Българското национално радио.

„ДПС се готви за избори „2 в 1“ напролет, но партията ще е много по-доволна, ако най-сетне скандалните и нежелани патриоти паднат от властта и тогава вече ДПС да даде по-смислен живот на третия кабинет на Бойко Борисов“, каза Андай и допълни, че има вариант ДПС да заеме мястото на „Обединени патриоти“ в управлението.

„Най-добрият вариант за ДПС е ГЕРБ да се освободи от патриотите и с формула, измислена, от рода на „Национално отговорни сме и спасяваме България“, да бъдат малкия партньор в коалицията. Следва да кажем, че ДПС е добра аритметика в парламента, но визията ДПС в обществото не е това, което партията си казва на семинари, но пък всичко това може би си казват при неформални разговори и срещи Бойко Борисов и Ахмед Доган, и затова почетният председател констатира неотдавна, че едни предсрочни избори не носят промяна. Не виждам нещо да се е променило, освен желанието на ДПС да се случи това прословуто преформатиране в правителство“.

На партиен семинар във Велинград този уикенд ДПС актуализира програмата си и предложи развитие на „страната на база ценности“. Темата на проведения през уикенда форум беше „Перспективи за сигурността и устойчивото развитие, актуализиране на програмата на ДПС с оглед новите реалности“.

„Според нас управляващите концентрират и пропиляват енергията си в различни конфликти и опити за прикриване на важните проблеми в обществото, и скандали. В същото време самите те оценяват и ситуацията в страната като безнадеждна. Според нас и надежда има, и не само надежда, и алтернатива има на този модел на управление. Според нас алтернативата е ясна програма за ускорено развитие на страната на база ценности“, каза тогава председателят на движението Мустафа Карадайъ и допълни, че ДПС определя сегашното управление като „хаотично“.

Интервю на Таня Величкова с Илхан Андай

Тагове: ; ; ;