Екипажите на ракетните кораби «Дагестан» и «Татарстан» от руската Каспийска флотилия по време на ученията нанесоха удар по условния противник чрез високоточния ракетен комплекс «Калибър-НК», съобщи началникът на пресслужбата на Южен военен окръг на Русия Вадим Астафиев.

Според него, екипажите на корабите са нанесли ракетен удар чрез високоточно оръжие по бреговите цели от комплекса «Калибър-НК». Ракетите успешно са поразили бреговите цели, прелитайки около 100 морски мили (180 километра).

«По време на провеждането на мащабното двустранно командно-щабно учение (КШУ) под общото ръководство на командващия войските на Южен военен окръг на Русия генерал-полковник Александър Дворников ракетните кораби «Дагестан» и «Татарстан» изпълниха задача по поразяването на критично важните обекти на противника на острон Чечен», заяви Астафиев.

Астафиев добави, че по време на ученията са взели участие до 7 хиляди военнослужещи и са били задействани над 2.5 хиляди броя военна техника, в това число около 20 самолета и над 60 вертолета.

В Дагестан по време на ученията са приложили тактиката на огневия вал чрез 150 артилерийски системи, съобщава пресслужбата на Южен военен окръг на Русия.
«150 артилерийски системи по време на батальонните тактически учения създадоха пред фронта на настъпващите войски плътна половинкилометрова огнева завеса», съобщиха от пресслужбата.
Отбелязва се, че огневият вал е бил създаден чрез силите на шест гаубични дивизиони, дивизионите на системите за залпов огън  «Смерч» и «Ураган», самоходните артилерийски установки «Акация», «Гвоздика», «Мста-С» и минометните батареи.
Артилеристите са успели да поразят над 150 цели на условния противник и да обезпечат стремителния пробив на отбраняващите се.
По-рано се съобщи, че в горите на Дагестан по време на тактическия десант на мотострелковите съединения от Южен военен окръг е било блокирано нахлуването на условни бойци през руската държавна граница.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ;