Корабите от Каспийската флотилия на Русия и срествата на ПВО от Южен военен окръг успешно отразиха рекетна атака на условен противник, съобщи ръководителят на пресслужбата на ЮВО Вадим Астафиев.
«Специалната система на изграждане на групировката кораби от Каспийската флотилия заедно с възможностите на бреговите средства на радиолокационната станция  «Подсолнух-Е» и зенитните ракетни комплекси  «Бук-М3» позволиха значително да увеличим далечината при откриването и унищожаването на ракетните системи на «противника», заяви Астафиев.
Отбелязва се, че атаката на крилатите ракети по време на ученията е била имитирана от щурмовите Су-25 от състава на 4-а армия на ВВС и ПВО.
В състава на морската групировка учебно-бойните задачи са изпълнявани от ракетните кораби «Татарстан» и «Дагестан», малките ракетни кораби  «Астрахан», «Углич» и «Махачкала» и от малкия артилерийски кораб «Волгодонск».

По-рано се съобщи, че в планините на Дагестан по време на ученията тактическият десант на мотострелковите съединения на Южен военен окръг на Русия е блокирал инфилтрирането на условни бойци през руската държавна граница.

Тагове: ; ; ; ; ;