В американското правителство има хора, които систематично правят глупави и безотговорни изявления.

Това заяви директорът на Киевския център за политически изследвания и конфликти Михаил Погребинский.

«Има една такава бабка, специален представител на САЩ в НАТО. Миналия ден тя каза, че руснаците нарушават договора за ракетите с малък и среден радиус на действие и правят някакви ракети въпреки този договор, а САЩ имали възможност да ги бомбирдират, докато те още не били направили това», каза експертът.

Той счита, че «бабката» съвсем е обезумяла, защото в прав текст заявила, че «ние можем вас да бомбардираме».

То да беше само изявлението на бабата, продължи експертът.

Там има и един министър на вътрешните работи. В САЩ той отговаря за екологията, парковете и прочие.

И той казва: «на нас въобще не ни харесва, че Русия търгува с енергоресурси, ако Русия има намерение да изпраща своите танкери с газ в Близкия Изток, то ние можем да им потопим танкерите».

Този идиот, министърът на вътрешните работи, казва, че те могат да потопят  кораби.

А съзнава ли, че тогава ще започне война?

По друг начин това не може да се разбере», възмущава се Погребинский.

Експертът допълва, че в такъв случай на министъра в прав текст трябва да му се каже, че е идиот, ако не разбира, че Русия няма смисъл да изпраща своя газ в Близкия Изток, където и без това е пълно с газ.

«Очевидно този министър не знае дори това, че в Близкия Изток има нефти и газ на всяка педя».

Ситуацията е печална и отчайваща за цялото човечество.

Нима може такива важни длъжнисти да се поверяват на малоумници?!, задава риторичен въпрос експертът.

По-рано съобщихме, че постоянният представител на САЩ към НАТО Кей Бейли Хътчънсън предупреди Русия, че ако тя не прекрати разработката на нова крилата ракета, то САЩ ще я «обезвредят», пише The Guardian.
Според Вашингтон, такива разработки нарушават условията на Договора за ликвидиране на ракетиje със среден и малък радиус на действие  (РСМД) от 1987 година. Москва отрича тези обвинения, но администрацията на Тръмп обяви, че в отговор сама ще разработи крилати ракети със среден радиус на действие.
Хътчинсън всъщност говори за вероятен превантивен удар по руските ракети.
«Контрамерките ще се заключават в обезвреждането на ракетите, които Русия разработва в нарушение на договора», цитира изданието думите на дипломата, при това отбелязвайки, че в своята реч тя е объркала балистичните и крилатите ракети.
Освен това, ракетите  9М729 се намирали в стадий на разработка, докато САЩ обвиняват Русия, че вече ги е взела на въоръжение.
Русия обвини Хътчънсън в опасна риторика.
«Създава се впечатлението, че хората, правещи подобни изявления, не осъзнават степента на своята отговорност и опасността от опасната риторика», каза официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;