Ръководството на тв канала «112 Украина», който в продължение на четири години се намира под натиска на киевската хунта, реши да се обърне за помощ към международни организации. Това съобщи пресслужбата на телевизонния канал.

«Обръщението е изпратено до президента на Еврокомисията Доналд Туск, до върховния представител на ЕС по външните работи Федериа Могерини, генералния секретар на Съвета на Европа Тюрберн Ягланд, президента на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Лилан Мори-Паскьо, председателя на Комитета на министрите на съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич, върховния комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет, до координатора на програмата за Европа и Централна Азия от Комитета за защита на журналистите Нина Огнянова, генералния секретар на Международната федерация на журналистите Антъни Беланжер», се казва в съобщението.

Писмото е изпратено още и до международните организации Human Rights Watch, Freedom House, Amnesty International, «Репортери без граници» и Европейската федерация на журналистите.

 

Тагове: ; ; ; ;