Сръбският лидер Александър Вучич заяви, че страната се придържа към неутрална позиция във военната сфера, а също изрази благодарност на руския лидер за оказаната подкрепа. Това той съобщи по време на срещата си с президента на Русия Владимир Путин.

Това предаде  официалният сайт

на пресслужбата на Кремъл.

Сърбия, като свободна държава, ще продължи да се придържа към военен неутралитет.

«Считам, че Сърбия днес е единствената страна в Западните Балкани с подобна настройка».

Вучич изрази благодарността си към Русия за подкрепата на нейните интереси в условията, в които страната постоянно се сблъсква с провокации.

«Трябва да изразя огромната си признателност къв Вас лично, уважаеми господин президент, за твърдата позиция, която заемате в защита на международното право и жизнено важните национални и държавни интерси на Сърбия», каза лидерът на Сърбия на президента на Русия Владимир Путин.

Той оцени ситуацията в Западните Балкани като много трудна. Независимо от желанието на страните да постигнат мир и съгласие по въпроса за Косово и Метохия, Белград е още далеко от това.

В знак на благодарност лидерът на Република Сърбия Александър Вучич подари на Владимир Путин книгата «Моята прекрасна Сърбия», написана от руски автор.

Сръбският политик е уверен също, че страните ще постигнат успихи в икономическите отношения.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;