4 октомври 2018- Нюз Фронт.

Сензационните разкрития в документите представени на 11 септември от бившият директор на грузинското разузнаване Игор Гиоргадзе се потвърдиха. Припомняме, че по-рано темата беше повдигната с нова сила след мащабното разследване на Диляна Гайтанджиева.

Днес, 4 октомври на Брифинг на Мнистерството на отбраната на Руската Федерация беше потвърдено, че при експериментите провеждани над населението на Грузия са загинали десетки, нищо не подозиращи грузинци използвани кати опитни мишки. 

Според документите, става ясно, че върху гражданите на Грузия са прилагали препарат, разработван от компанията на екс-министърът на отбраната на САЩ Доналд Рамсфелд.

 

От ведомството уточниха, чр през декември 2015 от експериментите са починали 24 души, а по-късно още  49.

Генерал-майор Игор Кирилов, Началник на  щаба за радиационна, химическата и биологичната отбрана на въоръжените сили на Руската федерация, проведе брифинг посветен на анализа на американската военно-биологична дейност в Грузия.

Руското министерство на отбраната анализира материалите, публикувани от бившия министър на държавната сигурност на Грузия Игор Гиоргагадзе, в които се съдържа подробна информация и данни за дейността на САЩ в Центъра за обществено здравеопазване Ричард Лугар, по -известен като «Лугар-Център», от разследването на Диляна Гайтанджиева.

 

 

 

 

От представените документи се вижда ясно, чеекспериментите  завършват с масови смъртни случаи сред пациентите.

В същото време, въпреки смъртта на 24 души едва през декември 2015 година клиничните проучвания продължават в нарушение на международните стандарти и срещу желанията на пациентите. Това довежда до смъртта на още 49 души «,- заяви генерал- майор Игор Кирилов.

 

Той отбеляза, че дори и по време на мащабни епидемии в инфекциозни болници, такива  количества смъртни случаи не са фиксирани.

От Министерство на отбраната на Русия заявиха, че Съединените щати, под прикритието на мирни изследвания,  са увеличавали военно-биологичния си потенциал.

Освен това Вашингтон действа «при заобикаляне на международните споразумения и под прикритието на прилагането на отбранителни или други мирни изследвания», добави Кирилов.

«От 2001 г. насам Съединените щати са блокирали всички международни инициативи за проверка на конвенцията, което изключва възможността за проверка на дейността на американските лаборатории», каза той.

Разследването около  центъра «Лугар» в Грузия потвърждава опасенията  за незаконните дейност на САЩ, които се опитват да заобиколят разпоредбите на Конвенцията за забрана на биологичните и токсични оръжия, подчертаха от  министерството на отбраната.

Русия призова ОЗХО да принуди Съединените щати да публикуват данни по разработката био-оръжия и експерименти с хора.

Очаквайте продължение по темата в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;