С пусканенто на двете топлоелектростанции в Крим — «Таврическата» и «Балаклавската» — Крим се превръща в напълно независим, дори от континенталната част на Русия.

По-рано в Кримския полуостров бяха вкарани в експлоатция първите блокове от новите Топло-електрически централи, което вече даде на енергийната система около 500 МВн часа електроенергия.

Според думите на сенатора от Съвета на Федерациите на Русия от Крим Сергей Цеков, благодарение на новите ТЕЦ в енергийната система на Кримския полуостров ще бъдат подадени допълнително 940 МВт-а електоенергия, което напълно премахва необходимостта от спирането на тока.

Според прогнозите на сенатора, с въвеждането на електроцентралите ще настъпи времето на успешното развитие на икономическия и социалния сектори на полуострова.

«Но, създавалата се в Крим ситуация, изисква внедряването на допълнителни мощности. В ход е реконструкция на вече наличните мощности», отбеляза сенаторът.

Припомняме, че по-рано в Кримския полуостров бе успешно завършен първият етап от включването на «Балаклавската» Топло-електрическа централа, която заедно с «Таврическата» ТЕЦ, може да обезпечи с електоенергия полуострова в условията на енергийната блокада на Крим от страна на Украйна.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ;