Russia Energy Week

Снимка: AP

Москва, 3 октомври /БТА/
Владимир Путин нарече «предател» и «отрепка» бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който бе отровен във Великобритания, съобщиха информационните агенции.

Президентът на Русия направи това на пленарно заседание на енергиен форум в Москва.

«Някои [. . .] прокарват мисълта, че господин Скрипал е едва ли не правозащитник», каза Путин в отговор на въпрос за санкциите срещу Русия и покушението срещу Скрипал.

«Той е просто шпионин, предател на родината. Има такова понятие — предател на родината. Той е един от тях», заключи Путин и добави:

«Той е просто отрепка, това е». 

Путин изтъкна, че във всяка страна се отнасят по този начин към предателите. Същевременно констатира, че «никому не е било необходимо да трови» някакъв предател, който е бил заловен, излежал си е присъдата и е бил пуснат на свобода.

Путин изрази учудване, че водещият на дискусията е подел тази тема. «Сега ние с вас за какво говорим — за петрола и газа или за шпионажа?» — попита той и се пошегува:

«Хайде да минем на друга древна професия, да обсъдим какво става в тази сфера на бизнеса».

Продължавайки в този тон, президентът на Руската федерация заяви, че шпионажът, както и проституцията, «е една от най-важните професии в света», което никой не е премахвал и засега не е в състояние да премахне.

Източник: Москва

Тагове: ;