Прощавайки се с шестима министри, а също с губернатори от партията «Процъфтяваща Армения» и Арменската революционна федерация «Дашнакцутюн», революционният премиер на републиката заяви, че самият той е готов да подаде оставка, но иска само да проведе извънредните парламентарни избори.

Съдейки по всичко, чуждите стопани сериозно за притиснали Пашинян, след като той фактически започна да играе ва-банк: изведе хората на улицата и дори обеща, че самият той ще подаде оставка, макар по-рано да твърдеше, че за да се задържи на власт, е готов да пренапише Конституцията.

«Веднага, щом уволнението на министрите и губернаторите юридически влезе в сила, но не назовавам конкретен срок, ще подам оставка. След седем дена парламентът трябва да избере премиер, ако премиер не бъде избран, то ще има втори тур.

Ако за това време парламентът не избере нов премиер, то ще има предсрочни парламентарни избори», разкрива планове си арменският политик, добавяйки, че ако народът поиска извънредни парламентарни избори, то това няма да може да бъде спряно, за да може парламентът да избере друг премиер на Армения.

От думите на Пашинян става ясно, че той няма никакво намерение да напуска голямата политика, но няма позволението на пренаписва Основния закон, а само ще изпълнява ангажиментите към кураторите си, а това означава, че в Армения предстои нова показателна «Нежна революция», която ще ударни по Националното събрание на републиката.

News Front

Тагове: ;