3  октомври 2018-Нюз Фронт.

На 1 октомври вечерта, в столицата на Македония Скопие се състоя среща между лидера на Международно движение » РУСОВ» Андрей Родионов   с единомишлениците от македонската организация за сътрудничество между Македония и Русия «МиР, които изявиха желание за присъединяване към международното движение за обединяване на усилията на борбата на славянските народи.

 

 

По време на срещата Андрей Родионов и ръководителят на гражданско сдружение » МиР» Зоран Йовчев подписаха официален меморандум за обединение и активно сътрудничество между двете организации.

На срещата присъстваха и видни македонски патриоти, в това число и уважаемият Стефан Влахов Мицов, заместник -председател на партия «Единна Македония».

 

 

 

Припомняме, че на 30 септември в Македония беше проведен референдум за смяна на името на страната от Македония на «Република Северна Македония», за да бъде вкарана страната в НАТО след решаване на спора с Гърция.

Македонците удържаха убедителна победа над плановете на Запада, като показаха силен балкански дух и дадоха твърдо «НЕ» бойкотирайки референдума.

Заради ниската избирателна активност, около 34% референдума не мина, но плановете на евроатлантиците остават.

Да подкрепят усилията на македонците в борбата им за запазване на името и идентичнистта си пристигнаха и антинатовски активисти от България тогава.

Важно е да се отбележи, че Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина са следващите «мишени» на Запада за разширяване на присъствието на НАТО на Балканите.

Единствено, обединението на усилията на балканските народи за противостояние на западния натиск, може да даде резултат, а също така и развиване и укрепване на отношенията с Русия.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;