В стремежа си да победи на извънредните парламентарни избори, премиерът на Армения Никол Пашинян, както и се очакваше, се натъкна на съпротивата на Републиканската партия.

Главата на правителството сподели, че в момента води преговори с главата на РПА Ваграм Багдасарян, но той, съдейки по всичко, не планира да отстъпва на Пашинян.

«Ние считаме, че изборите трябва да се проведат колко се може по-скоро, в рамките на 2-3 месеца», твърди премиерът.

И в това той наистина е прав, защото единственият шанс за неговото правителство е да се задържи на власт — да я завземе колкото се може по-скоро, защото популизмът няма да доведе до никакви реални постижения за Пашинян.

«Репуликанците официално твърдят, че парламентарните избори трябва да се проведат през 2022 година.

Считам, че тази не е конструктивна позиция, защото в резултат на политическите процеси въпрос номер едно за Армения са именно извънредните парламентарни избори», уверява премиерът.

«Т.е. докато този въпрос не бъде решен, никакъв друг въпрос в страната няма да бъде решен. Сега, ако някоя политическа сила се противопостави на този процес, това означава, че тя искат нашият народ както и преди да остане в очакване, затаявайки диханието си».

Риториката на Пашинян потвърждава, че той не желае да напарви нищо, докато не посади в законодателния орган своите хора, но не за да се заеме с конструктивна работа, за която самият той говори, а за да засили позициите си, докато народът не разбере,  какво означава всъщност «цветното революционно» правителство.

Това го разбира и Багдасарян, който заяви, че не си струва да се сравняват изборите в Съвета на старейшините в Ереван с парламентарните:
«В атмосфера на въодушевление, революционна еуфория не бива да се провеждат избори.

За целта политическите партии трябва да имат време за подготовка.

Трябва да се предостави и на премиера време за работа, за да може обществото да му даде правилна оценка».

News Front

 

 

Тагове: ; ; ;