След Брекзит Великобритания ще установи контрол върху имиграционната политика за първи път след десетилетия наред, заяви Тереза Мей. Тя посочи, че броят на нискоквалифицираните имигранти ще намалее след въвеждането на новата визова система, при която от значение са уменията, а не откъде идват работниците. Това съобщи БНР.

Миналата седмица правителството одобри новите имиграционни планове, но сега, по време на конгреса на Консервативната партия, Тереза Мей отново изтъкна твърдата си решимост да изпълни волята на народа от референдума през 2016 година, което включва и ограничаването на свободата на движение.

В интервю за Би Би Си Мей каза, че новата система, основаваща се на уменията на имигрантите, ще сведе значително нивото на нискоквалифицираните работници, както е обещало правителството. Тя допълни, че в същото време се полагат големи усилия за обучение на британци за висококвалифицирани постове в бъдеще.

Политическите наблюдатели заявиха, че схемата все пак предвижда временни изключения за сектори, които ще продължават да имат нужда от нискоквалифицирани работници.

В интервюто Мей отново заяви, че втори референдум за Брекзит няма да има, както и предсрочни избори, защото това не е в интерес за страната.

Тагове: ; ; ; ;