Президентът Радев: Възрастните хора с право настояват  за дългосрочна държавна политика, която да подобри качеството на живот в България

    Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес към хората от третата възраст по случай Международния ден на възрастните хора. Президентът е патрон на честванията по повод празника, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
В писмото си той подчертава, че съществуването в бедност, лишения и изолация е участ за голяма част от възрастните хора в България и те с право настояват за дългосрочна държавна политика, която да подобри качеството на живота у нас.

«Моментните прояви на загриженост могат да бъдат временно решение на затрудненията, но не са в състояние да ви гарантират сигурността, която заслужавате. Убеден съм, че е необходима промяна в нагласите за мястото на възрастните хора в обществото. Съхраняването на вашата активност трябва да се превърне в приоритет при формирането на социалната и здравната политика в бъдеще», посочва в адреса си Радев. Според президента тенденцията на застаряване на населението изисква адекватни управленски решения днес.
Румен Радев отбелязва, че доверието помежду ни и споделянето на общи ценности изграждат единението, от което се нуждаем, за да чувстваме опората на цялото общество.

«Следването на принципа за солидарност не се изчерпва с начина, по който се акумулират средствата за пенсионноосигурителната система в България. Взаимното разбиране и подкрепа не се изчисляват в месечни вноски, те са знак за осъзнаването ни като общност. Оздравяването и укрепването на социалната тъкан започва с грижата за децата и възрастните хора», пише в поздравлението си президентът.
«Международният ден на възрастните хора ни подсеща още нещо — благата дума и сърдечният жест на внимание са всичко, което очаквате от най-близките си хора. Бъдете здрави и се радвайте на достойни старини», се оказва още в поздравлението на президента Румен Радев по случай Международния ден на възрастните хора.

Тагове: ; ;