Илияна Йотова: Думата единение не се нуждае от тълпуване

СУ - Илияна Йотова - учебна година - откриване

Снимка: БТА

   Смятам, че думата «единение» не се нуждае от тълкувание. Тя е достатъчно красноречива и е достатъчно ясна и категорична, заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, след като участва в откриването на новата академична учебна година в Софийския университет «Св. Климент Охридски».
Тя каза, че има няколко теми в нашето общество, по които трябва да има национален консенсус — от темата за сигурността, през темата за стандарта и живота на българските граждани, борбата със страшната мизерия и бедност, особено в някои краища на страната, с обезлюдяването и демографската криза.

Вицепрезидентът припомни, че за съжаление, «често пъти политиците си слагаме темата за демографската катастрофа, като «брошка» и я използваме в предизборната си кампания, но реално нищо не правим». В по-отдалечените краища на България в момента няма хора, има цели запуснати села и ако преди години това беше характерно за Западна България или за Североизточна, сега, за съжаление, същата е ситуацията и по нашата южна граница, заяви Илияна Йотова.
Тя коментира, че това са проблемите, по които трябва да има разбирателство и те не търпят политически и партийни различия. «И когато и да има избори, каквото и правителство да управлява, която и да е политическа партия да състави правителството или коалиция, трябва да продължава по теми теми, именно с националния консенсус. Иначе, кризата, която настъпва в държавата ни, започва отново след едно успешно председателство, и България отново може да се върне в периферията на Европа», коментира вицепрезидентът.

Коментари:

Зареждане ...