В Крим пристигна делегация от Норвегия. Те бяха впечатлени от темповете на развитието на полуострова, виждайки новия терминал на международното летище в Симферопол. Това съобщи главата на кримския парламент по международните отношения Юрий Гемпел.

Делегацията от Норвегия ще бъде в Крим в продължение на шест дена. В програмата са планирани поредица от мероприятия, които включват пътуване по полуострова и многобройни срещи. Норвегия е представена от обществени дейци, представители на научните кръгове, селскостопанската сфера и предприемачи.

Юрий Гемпел сподели, че делегацията от Норвегия вече е видяла столицата на Крим. Интерес е предизвикало летището, изграждането на нови пътища.

«Делегацията прояви жив интереси към живота на кримчани. Настроени са положително. Бяха в шок от летището и темповете на развитие на Крим».

По време на първия ден на прибиваването си на полуострова делегацията ще извърши поредица от екскурзии. Всички членове от делегацията записват и снимат буквално всичко, за да могат след това да разказват за ситуацията в Крим.

Тагове: ; ; ; ;