Украинският лидер Петро Порошенко трябва «да си намери добър адвокат», който да го защитава, когато започнат да го съдят за корупция и държавна измяна, счита екс-губернаторът на Одеска област Михаил Саакашвили.
Както заяви Саакашвили в ефира на телевизиония канал  NewsOne, той има усещането, че «народът на Украйна и народът на Грузия» са си изгубили времето, изгубили са пет години от живота си».
«В сегашната епоха пет години — това е цяла вечност…
Последните пет години са изгубени за Украйна, много изгубени животи, няколко милиона изгубено население, което замина, изпуснати възможности», каза той.
Той пожела «по-бързо да се преодолее неразбирането и да се навакса времето».
«На Порошенко пожелавам да си намери добър адвокат, който да го защитава в украинския съд, когато започнат да го съдят за корупция, за кражбна на многомилиардно украинско имущество, за това, че той използва държавната власт за лично облагодетелстване, за това, че подведе всички украинци…и може би за държавна измяна», добави Саакашвили.
Той подчерта, че Порошенко е можел да стане «новия Чърчил на Европа».
«Вярвах в неговите амбиции, а се оказва, че той е имал само една — лавкаджия», счита той.
По-рано се съобщи, че СБУ води разследване по делото за държавна измяна, основен фигурант в който е Порошенко.
На 21 август в Радата в Украйна заявиха, че съдът е задължил Главната прокуратура на Украйна да проведе разследване по повод вероятната държавна измяна на Порошенко.
Петя Паликрушева

Тагове: ; ;