В холдинга «Вертолети на Русия» към 2020 година имат намерение да завършат опитно-конструктивните работи по модернизацията на вертолета Ми-171Ш.

Това предаде пресслужбата на холдинга.

«Вертолетът Ми-171Ш е с разширени възможности и понастоящем се намира в стадия на опитно-конструкторски работи, които трябва да завършат към 2020 година», заяви представител на компанията-разработчик.

За това време специалистите от Московския вертолетен завод «Михаил Мил» и редица специализирани държавни институти и центрове ще проведат наземни и летателни изпитания, по време на които ще бъде извършена оценка на тактико-техническите характеристики на машината.

За първи път опитният образец на машината бе представен на МАКС-2017. Тогава разработчите съобщиха, че вертолетът се разработва, отчитайки опита на Въздушно-космически сили на Русия в сирийската операция.

Усъвършенстваният вертолет ще бъде предназначен за обезпечаване на действията на силите със специално предназначение при изпълнение задачите в борбата с тероризма.

Планира се машината да бъде произведена в авиационния завод в Улан Уденск.

През май в Москва се откри най-крупаната в Европа международна изложба за вертолети  HeliRussia 2018,

в която голяма част от руската експозиция представи продукцията на холдинга «Вертолети на Русия»: VRT500, «Касатка 505», «Ансат», модификации Ми-171 и Ми-8.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ;