Властите на Санкт Петербург не продължиха договора за аренда с англо-американското училище, което бе структурно подразделение на по-рано закритото генерално консулство на Съединените щати.
Това съобщи отделът на градския комитет за връзки с обществеността.

«Англо-американското училище в Санкт Петербург е структурно подразделение на генералното консулство на САЩ в Санкт Петербург. След закриването на даденото консулско учреждение…липсват юридически основания за функционирането на училището», поясниха от комитета.

От Американската търговска палата в Русия изразиха тревогата си във връзка със закриването на учебното заведение. Както се отбелязва, в училището са учили 140 деца на представители на 11 дипламитечски мисии и 15 международни бизнес-организации.

На 1 април се съобщи, че американските дипломати са напуснали сградата на генералното консулство в Санкт Петербург.

На 29 март главата на руското външнополитическо ведомство Сергей Лавров съобщи, че 60 сътрудници на дипломатическия корпус на САЩ трябва да напуснат Русия в рамките на една седмица.

Освен това, Москва оттегля съгласието си за работа на генералното консулство на Съединените Щати в Санкт Петербург.

По-рано съобщихме, че от сградата на генералното консулство на САЩ в Санкт Петербург започнаха да изнасят мебели, кутии, пакети…
Из здания генконсульства США в Петербурге начали выносить мебель и коробки

По-рано се съобщи, че от територията на генералното консулство са започнали да излизат първите автомобили с дипломатически номера.

На 29 март главата на руското дипломатическо ведомство Сергей Лавров съобщи, че 60 сътрудници на дипломатическия корпус на САЩ трябва да напуснат Русия в рамките на една седмица.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;