Намеренията на киевския режим да затегнат войната в Донбас за много години могат да бъдат неочаквано спрени от фактори, които да сложат край  както на въоръжения конфликт, така и на самата Украйна.

Това в интервю за  NewsFront сподели френската общественичка Моник Хименез.

Споед нея, опитите на Киев да замразят конфликта, няма да доведат до нищо добро за Украйна, защото ситуацията в страната е плачевна и в обозримо бъдеще няма да се промени към добро.

«Ако Киев иска да води война на изтощение, нищо на този етап не показва, че той ще победи, имайки предвид трудностите, с които се сблъсква армията му: самоубийствата, дезертьорствата, наркотиците, нещастните случаи от неумение да се използва оръжието — та войниците и националистите се убиват помежду си, поради нежалание да се договорят», каза Хименес.

Тя подчерта, че всички действия на киевския режим напомнят суицид от държавен мащаб.

Тя коментира още думите на депутата от Върховната рада от БПП Александър Бригинц, който популяризира намеренията на Киев да вкара Донбас в 10-годишна война.

«Предполага се, че конфликтът ще продължи 10 години, което е нежелателно за населението на Донбас, както и за самата Украйна,.

А ще съществува ли Украйна до 10 години?

Нека по-добре да не правим космически планове», констатира тя.

News Front

Тагове: ; ;