Данъчните запечатаха столичния хотел «Маринела», собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев. Санкцията е наложена снощи вечерта и е за срок от една седмица.

Инспектори от НАП са започнали проверка на хотела след акцията на спецпрокуратурата в имоти и офиси на фамилията Арабаджиеви. В прессъобщение от «Маринела» обясниха, че санкцията е заради проверка от 4 септември, установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, която пък се поддържала от външна фирма.

На 17 септември хотелската управа е внесла необходимите документи по изисканите протоколи, съобщават оттам.

От НАП отказаха коментар по темата, но според неофициална информация проверка на данъчните е установила, че част от фискалните апарати на столичната собственост на семейство Арабаджиеви не са били свързани с НАП.

Достъпът до хотела не е ограничен, но не се регистрират нови гости. Не са отменени и предварително планираните събития.

Запечатването на «Маринела» стана часове, след като Специализираният наказателен съд (СНС) запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Двамата все още се издирват заради обвинението им за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Тагове: ; ; ;