Украинската свобода завършва там, където журналистите настъпват зоната на интересите на «неприкосновения» Петро Порошенко, който не се свени да хвърли жертвите си в зейналата паст на песовете си от СБУ.

Такава съдба застигна и известното украинско издание «Страна», чийто журналисти споделиха как управляващият страната отдъхва на Малдивите.

От самото издание отбелязват, че в Службата за сигурност вече «кипи работа за подготовката на отговор…

по едно много интересно дело, свързано с отдиха на президента Порошенко на Малдивите».

Журналистите припомнят, че първи информацията за скандалния отдих на Порошенко на Малдивските острови през януари 2018 година е публикувал известният киевски юрист Андрей Смирнов, който е защитник на много неугодни на киевския режим политици.

След съобщението на Смирнов и подхваналите тази информация СМИ, от администрацията започнали тайно разследване, и, в търсене на източника на изтичане на информацията, подозрението паднало върху личната охрана на президента.

«В рамките на разследването на това «престъпление» в момента фигурират трима човека. Първо, Андрей Смирнов. Второ, споменатият по-горе сътрудник на охраната на президента.

Трето, първият заместник главен редактор на интернет-изданието  «Страна» Светлана Крюкова», — пише в материала си изданието.

«По отношение на всички тези три лица вече се провеждат, според данни от източници, негласни оперативни мероприятия, включително подслушване на телефони, външно наблюдение, контрол върху мястото на пребиваване, проследяване на кореспонденцията и прочие.

Освен това, в Главното следствено упправление на СБУ понастоящем ще намира искане за провеждане на обиски на домовете на Смирнов и Светлана Крюкова, а също в редакцията на изданието «Страна», — споделят от изданието.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;