Въвеждането на миротворци от ООН на територията на народните републики в Донбас може да затегне конфликта за много дълъг срок, което, според Порошенко, не е така лошо.

Депутатът от Върховната рада от Блока на Петро Порошенко Александър Бригинец сподели детайли от киевския план, отбелязвайки, че не си струва да се бърза с местните избори в Донбас.

«Има рискове, това е без съмнение. Именно затова и не е нужно да се бърза. Именно затова трябва да постигнем това, което ни е нужно. Изборите могат да се проведат когато и да било — в Минския протокол има прекрасна точка, която на всички НЕ ни харесва.

Тя звучи така, че контролът над границата на Украйна и Русия ще бъде предаден след изборите», цитира думите на народния депутат порталът  «ПолитНавигатор».

Бригинец при това подчертава, че в Минските споразумения «не е казано нищо за това, че контролът над границата може да се осъществява от миротворци от ООН».

«По такъв начин, ако миротворците стъпят на тази граница, то изборите могат да се проведат и след 10 години, това вече няма никакво значение», констатира чиновникът.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ;