Лидерът на британската Лейбъристка партия в опозиция Джеръми Корбин днес се среща в Брюксел с главния европейски преговарящ за Брекзит Мишел Барние в опит за избягване на сценария «без сделка» на фона на засилващи се сигнали, че ключови министри в кабинета на Тереза Мей са против твърдата ѝ линия в преговорите.  Това съобщи Българското национално радио.

Очаква се Джеръми Корбин да заяви в Брюксел, че Брекзит без сделка не е приемливо решение и да положи усилия за съживяване на преговорите.

Корбин е придружаван от министъра за Брекзит в сянка Киър Стармър. В неговата реч на конференцията на лейбъристите Джеръми Корбин изтъкна, че „времето изтича, компаниите губят търпение при липсата на яснота от правителството и излизането от Европа без сделка ще бъде национално бедствие.

В същото време в кабинета на Тереза Мей расте съпротивата срещу нейното виждане, че излизането от ЕС без сделка е по-добро от лоша сделка. Вестник „Таймс“ пише тази сутрин, че Тереза Мей започва да губи подкрепата на кабинета за твърдата ѝ линия, че Великобритания трябва да напусне без сделка, ако Брюксел отхвърли нейните предложения от Чекърс.

Доминик Рааб, Джеръми Хънт, Майкъл Гоув и Саджид Джавид упорито работят за избягването на сценария без споразумение.

Междувременно бе съобщено, че бившият вътрешен министър Амбър Ръд е готова да подкрепи втори референдум за членството на Великобритания в ЕС, ако няма сделка.

Тагове: ; ; ; ;