Превод от 9 канал на Израел:

В Ню Йорк по време на 73-та Генерална асамблея на ООН се състоя среща между премиера на Израел Бинямин Нетаняху и президента на САЩ Доналд Тръмп. След срещата лидерите на страните направиха съвместна декларация.

Бинямин Нетанияху изрази благодарност на Тръмп за подкрепата на Израел:
«Първо, благодаря за вчерашната ви смела реч срещу терористичния и корумпиран ирански режим.

Считам, че връщането на американските санкции забави паричната иранска машина, а с нея и смъртоносния агресивен поход в Близкия Изток», каза израелският премиер.

«Второ, благодаря за изключителната подкрепа, която Вие оказвате на Израел тук, в ООН. Никой не оказва такава подкрепа на Израел така, както вие. Трето, ние се срещаме за първи път, след като вие прехвърлихте посолството на САЩ в Ерусалим. Вие променихте хода на историята и ни докоснахте до дъното на душите ни», отбеляза Нетаняху.

В заключение той поблагодари на Тръмп за отстояването на израелското право на самоотбрана.

«Считам, че всички разбират, че Израел ще продължи да прави всичко, което е необходимо за защита от иранската агресия в Сирия», каза израелският лидер.

Доналд Тръмп обяви, че «ще поговори с Путин, ако се отдаде случай» по повод доставките на С-300 за Сирия.

Той заяви също, че «му  харесва варианта две държави за два народа» и че това «изглежда най-доброто решение».

Тръмп заяви, че «вече е направил за Израел голямо дело»», сега «ще се наложи Израел да направи нещо добро за другата страна».

Заедно с това той отбеляза: «Както ви е известно, ние плащахме на палестинците 550 млн долара на година, сега ще им платим нула долара. Дълги години палестинските лидери издевателстваха над нас».

Източник: 9 канал, Израел

(Материалът НЕ изразява оценката и становището на News Front по събитието, публикуваме го, за да помогнем на читателите си сами да се ориентират в международната обстановка, бел.ред.)

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;