Сирия. Министерството на отбраната на Русия изпраща зенитно-ракетния комплекс С-300 (най-новата версия) на противовъздушната отбрана на  Сирийската арабска република, за да защити въздушното й пространство.

Целта на предприетата от Кремъл нова стъпка в региона е Сирийската арабска армия да успее да се противопостави на врага в бъдеще, както и защита на руските военни части, намиращи се в републиката в помощ на битката на сирийския народ срещу агресията на Запада в лицето на терористите и съюзниците на САЩ и НАТО.

Видеото обяснява как работи зенитно-ракетния комплекс С-300.

По-рано съобщихме, че комплексите С-300 са необходими на Сирия за защита от агресивните действия на Израел, това заяви посланикът на САР в Русия Рияд Хадад.
Посол Сирии заявил, что С-300 нужны Дамаску для защиты от действий Израиля

  • Според дипломата, за да отговори на «агресивните действия, Сирия има правото да защитава своята територия и себе си, както и да използва да целта всички средства», заяви дипломатът.

  • «Оттук произлиза значението на получаването на С-300 от нашите руски приятели, за да сложим край на тези вражески действия на Израел», заяви той.

Хадад също изрази съболезнованията си във връзка с гибелта при трагедията с Ил-20 на руските военни, които «пожертваха себе си в резултат на наглото поведение на Израел и неговата агресия към сирийската земя».

 

 

Тагове: ; ;