Популизмът на «революционния» премиер на Армения Никола Пашинян се изкачи на международно ниво.

По време на речта си в ООН в Ню Йорк, забравяйки за създадения терор в страната си, за преследванияти и унищожаването на опозиционните сили, Пашинян започна да говори за демокрация, да се оплаква пред световните лидери в какво трудно и «кърваво» място му се е наложило да се роди.

«Роден съм в регион, в който кървавите конфликти, корумпираната система на управление, враждебността между хората затъмняват мъдростта и необходимостта от мирно съществуване», заяви арменският политик, който вече половин година безрезултатно се бори с всички тези проблеми в Армения.

Не мина и без «демократически» изречения, в които той показно изрази надежда, че Закавказието може да «рискоковете от военни действия, войни и ненавист», които самият Пашинян поражда със своята прозападна политика, изпълнявайки указанията на Вашингтон, който го насади на «арменския престол» след псевдореволюцията.

Но това не му попречи да заяви, че «Армения е застанала на този път и твърдо ще защитава регионалния мир, стабилността и примирието».

News Front

Тагове: ;