Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви днес, че страната му ще продължи да се бори срещу иранското присъствие в Сирия и едновременно с това военното си сътрудничество с Русия, предаде Франс прес. Това съобщи БТА.

«Ще продължим да се борим със затвърждаването на иранското присъствие в Сирия и ще продължим координацията си по въпросите на сигурността между израелската и руската армия», заяви Нетаняху 24 часа след като Москва повиши тона заради унищожаването на един от нейните самолети с 15 войници на борда след израелски въздушен удар по сирийска територия.

След свалянето по погрешка на разузнавателния самолет на 17 септември от сирийската противовъздушна отбрана, Нетаняху разговаря на два пъти с руския президент Владимир Путин.

«Договорихме се с Путин в скоро време да се срещнат работни групи от израелската и руската армия», каза израелският премиер преди да замине за Ню Йорк за участие в годишната сесия на Общото събрание на ООН.
Нетаняху изрази «искрена и дълбока печал» заради гибелта на руските войници, причинена, както той изтъкна, от «безотговорната стрелба» на сирийската армия.

Тагове: ; ; ;