24 септември 2018-Нюз Фронт.

Даже «патриотите на Америка» започнаха да губят интерес към играта на Вашингтон и отказват да играят ролята на пешки на голямата геополитическа шахматна дъска.

Все повече хора почнаха да се замислят преди да тръгнат към горещите точки, за да отстояват съмнителни псевдодемократични интереси на страната си.

 

 

Като потвърждение на това, стана известно, че Сухопътните войски на САЩ не успяха да укомплектоват състава си, при това с хиляди военнослужещи. За тенденцията пише американското издание Army Times позовавайки се на представител на Министерството на отбраната на САЩ  генерал-майор Джозеф Колуей.

» Не успяхме да изпълним поставената задача»,- констатира американския генерал, съобщавайки, че от

76,5 хиляди необходима бройка новобранци, са успели да привлекат не повече от 70 хиляди  за 2018 финансова година, която ще приключи на 30 септември ( когато в Македония се очаква референдум за името на страната за да може да бъде вкарана в алианса НАТО- все пак някак мислят как да запълват бройките)

 

Генерал-майор Колуей отбеляза още, че Пентагонът е повишил размера на паричното възнаграждение само и само, за да повиши привлкателността на американската служба за наемници по договор до 40 хиляди долара, отделяйки 200 милиона, но и това не е помогнало да се повлияе на ситуацията.

Затова, САЩ се ориентира към чужди държави, като например Украйна, и отделя средства, много по-малки разбира се, за «пушечно месо», което да хвърля по горещите точки, докато обяснява през Twitter за демокрация.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;