Успехите на Вашингтон и неговите съюзници в така наречената «барба с тероризма в Сирия», за съжаление, се изчислява не с ликвидираните джихадисти и с освободените райони, а с жертвита сред мирните граждани, чийто брой вече достига хиляди.

Представителите на Сирийския наблюдателен съвет по правата на човека съобщиха, че силите на международната коалция, оглавявана от САЩ, за времето на операциите си са убили над 3.3 хиляди мирни жители на арабската република.

Първите удари на международната коалиция дойдоха от територията на Ирак през август 2014 година, след което на бомбирадировки бе подложена и самата Сирия.

Това ознаменува началото на т.нар. «антитерористична операция» на Запада, а на практика — окупацията на близкоизточната страна от американския военен контингент.

По-рано съобщихме, че военните от американската коалиция удариха село Букамал в източната част на провинция Дейр ез-Зор.

Според непотвърдени съобщения, в резултат на атаките са загинали няколко цивилни граждани, много жилищни домове да били унищожени.

Това съобщиха журналисти от мястото на събитието.

Снимката е предоставена от журналисти от мястото на събитието.

На 13 юли тази година съобщихме, че самолетите на международната  коалиция на САЩ нанесоха удари по две селища в провинция Дейр ез-Зор в Сирия.

По предварителни данни, загинали са повече от 30 граждани, десетки са ранени, съобщи сирийската национална агенция  САНА.

По данни на СМИ, на атака са били подложени селищата  Багуз ал-Фаукани и Ас-Суса до граничния с Ирак град Ал Букемал.

Последната атака на коалицията на САЩ над Дейр ез-Зор беше през май.

За това съобщи «Хизбулла», чийто бойци воюват на страната на сирийската армия срещу терористичните групировки от 2012 година.

Русия нееднократно подчертава, че САЩ и международната коалиция действат в Сирия без съгласието на официален Дамаск и резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

Ударите на САЩ и техните съюзници за Сирия и Ирак доведоха през 2014 година до гибелта на 939 мирни жители, беше отчетено неотдавна във Вашингтон.

За четири години коалицията нанесе 29 596 удари.

News Front Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ;