Този въпрос си задават сирийците и заедно с тях всички, който обичат Сирия — кога Израел ще плати цената за своите безумства и за нарушаването на сирийския суверенитет за всичките години на терористичната война, в която водеше се изправяше срещу сирийската арабска армия?

Това е оправдан въпрос от страна на тези, които обичат и защитават своята родина.

Противопоставянето на врага, който узурпира земята и лиши от домове живеещите в нея хора, продължава, не е възможно да си спомним за нито един ден, в който да е било по друг начин.

Който следи агресивните действия на Израел, особено в последните седем години, напълно осъзнава, че Тел Авив се опитва да крие своето участие в терористичната война срещу сирийската държава.

Този враг криеше истинското си лице, а също ключовата си роля, която играше в терора срещу Сирия, но с намаляване на неговите инструменти, с понижаването на възможностите му, с пораженията си пред Сирийската арабска армия и с упоритостта на народа при противопоставянето му срещу врага, злото започна да приема различни форми, а след последния инцидент стана ясно, че за израелската армия граници практически не съществуват.

Това, което се случи по време на израелската агресия в град Латакия, вкючително трагедията с руския самолет Ил-20 по време на операцията, в резулт на което Москва остана без 14 свои войници, може да се окаже «сламката, която ще счупи гърба на камилата» и ще сложи край на руското публично мълчание по отношение агресивните действия на Израел срещу сирийската държава.

За това свидетелства тонът на Министерството на отбраната на Русия, което възложи пълната отговорност на противника, потвърждавайки, че действията на Израел няма да останат без отговор.

Няма да разкрием нищо ново, ако кажем, че Израел не успя да постигне това, които планираше за сирийската държава.

Голяма част от истината не е известна на целия свят.

Израел прекрасно разбира това.

Ако говорим за Русия, то, вероятно, до днес Тел Авив е успявал да избегне ответна реакция, но този път границата е примината, за да бъде оставено всичко, както е до момента.

Неотдавнашната агресия говори за мащабите на израелския страх пред победите на Сирийската армия.

Така Тел Авив се опитва да заличи победите или да им попречи.

Опитите на Израел бяха много, но всички те претърпяха поражение.

Израел не успя да се противопостави на настъплението на сирийските войски дори в подстъпите към окупираните територии.

Но ще дойде денят, в който всеки разбира какви цена наистина трябва да плати.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://www.sana.sy/?p=816859

Тагове: ; ; ; ; ; ;