24 септември 2018-Нюз Фронт.

Поддръжниците на партията «Алтернатива за Германия» протестираха срещу «ислямизацията» на Германия в град Росток. Участниците в протеста излязоха с германски национални знамена и плакати с послание: «Ние спасяваме Рощок!» И «Спрете ислямизацията!» 

 

Акцията премина под наслов » За нашата страна и нашите деца!» В митинга участва депутатът от региона Бьорн Хьоке и лидерът на отделението на партията «алтернатива за Германия в германския щат Тюрингия.

Хьоке е известен с твърдата си антимиграционна позиция и се смята за един от лидерите на националистичното крило на партията.

Според данни на полицията, около 700 души са участвали в акцията. В същото време по време на митинга започнаха серия контрапротести към които се присъединиха почти в десет пъти повече хора.

Около 4 000 души се присъединиха към акциите, организирани от различни антифашистки групи, НПО и профсъюзи.

Мжду 2 500 до 3 500 души се включиха в акците организирани от групите » Росток помага» и «Росток Назифрий» ( Росток без нацисти).

Тоест, когато в Германия започват протести срешу ислямизацията, веднага се включват акции, които да покажат толератно отношение към мигрантите.

Всички демонстрации преминаха мирно, въпреки че полицията, с подкрепление от офицери от други немски земи имаше готовност да използва водни оръдия в случай на безредици.

Протестната акция премина ден след като крайно дясната група Про-Хемниц проведе още един митинг в германския град Хемниц. Демонстрантите протестираха срещу освобождаването на иракчанин,  бобвинен в убийство на гражданин на Германия.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;