Израелските удари в Сирия по дати и месеци.

Снимката е предоставена от Сирийския център за мониторинг на ситуацията в страната.

По-рано съобщихме, че правозащитната организация «Сирийска мрежа по правата на човека», чиято щаб-квартира е в Дамаск, изрази съболезнованията си към семействата на загиналите руски военни в резултат на инцидента с Ил-20 в небето над Латакия.

«Сирийската мрежа по правата на човека изразява най-дълбоки съболезнования на семействата на загиналите на борда на Ил-20, на президента Путин, на народа на Русия и на всички руски приятели, работещи в Сирия», това пише в комюникето, предадено на агенцията.

Според изявлението на правозащитниците, инцидентът с Ил-20 трябва да се счита за военно престъпление, защото израелските самолети са се възползвали от ситуацията и са се прикрили зад руския самолет, при това ВВС на Израел са осъществявали агресия срещу граждански лица и обекти в Сирия.

«Осъждаме тази агресия и я считаме за продължение на войната срещу Сирия и за нарушаване на международното право и правата на човека.

Настояваме за международно и прозрачно разследване с цел установяване на истинските цели на това престъпление, настояваме виновните да бъдат наказани», пише в изявлението.

 

 

Тагове: ;