23 септември 2018-Нюз Фронт.

Членовете на сръбската комисия по изучаването на последствията от бомбардировките над Югославия извършени от авиацията на НАТО ще започнат работа в близките дни в местностите, населените места, които са били подложени на най-силни атаки. За това разкза в ефира на Радио и телевизия Сърбия (РТС) председателят на комисията Дарко Лакетич.

Според думите на председателят на комисията, много градове, като например Вранье, страдат от последствията на токсините.

 

» Обедненият уран е само върхът на айсберга. В Панчево бомбардираха «Петрохимия», в Нови Сад- пречиствателния завод, в Ниш и Крагуевец- подстанциите, вследствие на което се случи разлив на трансформаторно масло с канцерогенни вещества».

 

Напомняме, че в Сърбия тази година беше сформирана комисия, в състава на която влизат лекари и учени различна специализация, чиято задача е да изследват последствията от бомбардировките на НАТО, преди всичко за екологията и здравето на населението,

По-рано медици неведнъж отбелязваха големият ръст на онкологичните заболявания на теритотиите, които най-тежко са пострадали от бомбардировките на НАТО.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;