Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази съболезнования във връзка с нападението в Иран, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на неговия говорител. Това съобщи БТА.
«Генералният секретар осъжда днешното (вчерашното) нападение в град Ахваз в Югозападен Иран, в резултат на което, както бе съобщено, са загинали много хора, включително деца. Той изразява съболезнования на семействата на жертвите и правителството, както и на иранския народ», заяви говорителят. Той допълва, че Гутериш пожелава скорошно възстановяване на ранените.

Терористичният акт в Ахваз е «отговор на победата в Сирия и отказа на Иран да се подчини на американския диктат», заяви ливанската шиитска партия Хизбула в разпространено чрез телевизията «Ал Манар» изявление, цитирано от ТАСС.
В него се подчертава, че силите, стоящи зад организирането на терористичния акт в Ахваз, са се стремяли «да дестабилизират ситуацията в Иран и да отслабят вътрешния фронт». Такава цел, както се отбелязва в изявлението, «преследват САЩ, които въведоха едностранни санкции срещу Иран и се опитват да установят икономическа блокада».
Бойците на Хизбула воюват на страната на сирийската армия.

Тагове: ; ; ; ; ; ;