Революционният премиер на Армения Никол Пашинян, който отдавна се самообяви за «народен», сега реши да се занимае с парламента на републиката, който според него все още не е народен.

Например в речта си, посветена на 100-годишнината от народното събрание, той заяви, че е готов да се заеме с «националността» на законодателната власт, като добави, че това ще бъде най-демократичният подход, тъй като волята на народа, подчертава той, е най-важният източник на ефективност и легитимност на властта.

Той също така поясни, че парламентът трябва точно да съответства на революционните настроения на Армения, т.е. да се разбира не неговите настроения:

«И в тази връзка смятам, че е важно парламентът на Армения да няма такива проблеми и няма никакви въпроси за това доколко изразява избора и волята на народа.».

«Всички ние, като едно общество, една държава, един народ, който успя да осъществи безпрецедентна революция в историята на човечеството, ще може да реши проблемите от дневния ред на вътрешната политика», заключи ръководителят на правителството.

По-рано бе съобщено, че Пашинян обяви намерението си да пренапише Конституцията на страната, за да остане на власт, макар че по-рано заяви, че е готов да подаде оставка, съгласно законодателството, веднага след като обяви провеждането на парламентарните избори.

В същото време Народното събрание реагира отрицателно на тези планове, с което си навлече цялата омраза на премиера.

Тагове: ;