21 септември 2018-Нюз Фронт.

Революционният премиер на Армения Никол Пашинян, който отдавна  обяви  себе си и правителството си като «народно», сега реши да се занимава с парламента на републиката, което според него все още не е достатъчно народно.

По време на речта си по повод сто-годишнината от създаването на Националното Събрание, Пашинян провъзгласи, че е готов да се заеме с «народността» на законадателния орган, добавяйки, че това би бил най-демократичния подход, тъй като волята на народа е най-важният източник на ефективност и легитимност на властта.

Пашинян подчерта също така, че парламента трябва да съответства на революционните настроения на Армения, тоест на него самия:

И в това отношение считам, че е важно парламентът на Армения да няма такива проблеми и да не възникват такива  въпроси за това до каква степен изразява избора и волята на народа «.

«Всички ние, като едно общество, една държава, един народ, който би могъл да осъществи безпрецедентна революция в историята на човечеството, ще може да реши проблема в дневния ред на вътрешната политика», заключи ръководителят на правителството.

 

По-рано бе съобщено, че Пашинян е заявил намерението си да пренапише Конституцията на страната, за да остане на власт, макар че по-рано заяви, че е готов да подаде оставка, съгласно законодателството, веднага след като бъде обявено провеждането на парламентарните избори. В същото време Народното събрание реагира отрицателно на такива планове, с което предизвика негативната реакция на премиера.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;